Blind Guardian – Speed, power og fællessang

Knap havde jeg sat mine ben på Refshaleøen, førend jeg følte mig hjemme igen. Alt lignede sig selv, og den begejstring blev så mødt af det mest veloplagte tyske opvarmningsband. Blind Guardian har ikke gæstet Danmark i 20 år, men de var meget ventet af et skarpt publikum, der ikke havde glemt dem.

Alt var dog ikke som det plejede at være, for Hades-scenen er blevet flyttet ti-femten meter væk fra den store, flotte ulv og det klædte lyden enormt. Sidste år var jeg meget lidt begejstret for alle bands, der spillede på Hades, og med denne åbningskoncert, så var det svært ikke at miste alle hæmninger, for det lød fænomenalt. Jeg stod tre forskellige steder til koncerten, og på intet tidspunkt blev jeg generet af tilbageslag fra betonhallen. Det har selvfølgelig meget lidt med Blind Guardian at gøre, og de var trods alt den primære grund til, at jeg havde fået bevæget mig ud til åbningen af Hades.

Og tak for kaffe, hvor var de på!

Crowd, Copenhell
Foto: Sebastian Dammark

Publikum havde glædet sig til at se de rutinerede tyske herrer, og der blev lagt fra land med en fantastisk omgang speedmetal. Jeg kan ikke fortælle dig, hvad der blev spillet hvornår, men det var ren hitkavalkade og det første øjeblik, hvor det hele stoppede op, var da Hansi Kürsch, oprigtigt måtte gå til bekendelse med et alvorligt dilemma. Det var langt fra mørkt nok til at spille “Nightfall”, men det gav massiv genlyd hos publikum og det fik undertegnede helt op at ringe. Derfra blev det ren opvisning, og med vellydende sange, som var til at skråle med på, var det en fornøjelse at se Blind Guardian give den gas og tage tempoet af i et rask væk. “The Bard’s Song” er en af de smukkeste power-ballader og den bliver ikke være af at dele den i en massiv sing-along, men den absolut bedste oplevelse havde de tyske metalmestre gemt til sidst. “Valhalla” er en hyldest til de hedenske guder, der er blevet skiftet ud med kors og djævlehorn, men det var det gentagende refræn, der kørte fra publikum længe efter sangen var slut, som gav mig kuldegysninger i de små 25 graders varme. ‘Valhalla, deliverance/ why’ve you ever forgotten me’ blev sunget igen og igen, og viste power metal fra sin smukkeste side.

Hvis det her var et udtryk for hvor gode Blind Guardian er normalt, så håber jeg virkelig ikke at der går tyve år mere, før de kommer på besøg igen. Det var sjovt, medrivende og den mest fantastiske opvarmer, til hvad der endte som en massiv festdag i den danske metalfæstning på Refshaleøen.

Blind Guardian, Copenhell
Foto: Sebastian Dammark

Se flere billeder fra Copenhells første dag HER

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Jonas Uri
Jonas Uri
Amatørmusiker og begejstret musiklytter gennem mere end 15 år. Hvis det har en rytme er jeg glad, hvis den er synkoperet, er jeg gladere. Spiller selv pop til rock. Hører rock til meget mørk metal. \m/

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Blind Guardian - Speed, power og fællessangBlind Guardian lyder brandgodt, og de har styr på, hvordan man skriver en vellydende sang. Jeg bliver generet af de meget besynderlige valg i tekstskrivningen, som fjerner noget af det elementære, i hvad der kunne være en fantastisk omgang fællessang, og det gør mig ude af stand til at give koncerten topkarakter, men jeg er svært begejstret for den start som Copenhell har fået med disse tyske herrer.