Band of Horses – En rocker i skjul

“Nå, har de også lavet den?” kunne der høres rundt omkring i Tusindårsskoven, da det amerikanske indieband, Band Of Horses, spillede den ene letgenkendelige hymne efter den anden. For selvom du ikke nødvendigvis kender til bandets navn, så kender du helt sikkert til bandets musik.

Med utæmmet hårvækst både på hovedet og i ansigtet ligner Band Of Horses i den grad ægte rockmusikere. Tatoveringerne kravler langsomt op ad skjortekraven og stemmen lyder som et produkt af et overforbrug af cigaretter. Det er præcis som det skal være, og alligevel så meget alt andet end det normalt er.

Mens solen stille gik ned over den første dag på Tinderbox, trådte tre mænd ud på Blå Scene med en guitar hver. De gik ud til scenens kant og samlede sig om mikrofonen foran dem. Her blev de tre mænd stående i hele tre numre, hvor stemmerne kun blev akkompagneret af guitarens distinkte klang. Ikke umiddelbart den almindelige start på en rockkoncert.

Alligevel var starten fuldstændig fantastisk. Vi kunne fra første øjekast mærke musikerne, hvis stemmer ramte lige i solar plexus. Med sange som “Casual Party” og “The Funeral” formår bandet både at bringe ægte rock’n’roll stemning til Tinderbox, imens vi får fortalt historier fra musikernes inderste tanker, når de sætter tempoet ned med “No One’s Gonna Love You”.

Der skiftes hele tiden tempo, hvor bandet pludselig inddrager noget, der ligner et klaver, men lyder som et orgel, imens sveden hagler af de fuldvoksne mænds lange hår. Det er en smule komisk med alle de kontraster, som vi er vidne til. At de fire mænd kan se så farlige og mandige ud, mens de synger om søde følelser og spiller på klaver – men publikum er vilde med det, og det er jeg også.

Halvvejs genne koncerten oplever vi en lille fejl fra bandets side, og de må starte sangen forfra. Eller så vælger de at starte den forkerte sang. Vi når aldrig helt at opleve det, da forsanger Ben Bridwell forsegler det med et smil, et kort træk på skuldrene, hvorefter han fortsætter som om intet var hændt.

Pulsen når dog at falde en del, da der er lidt for mange sjælere uden tempo, der er lagt lige efter hinanden. Heldigvis klarer trommeslager Creighton Barrett i sin wife-beater at hamre løs på stortrommen i takt med publikums hjertebanken, så vi oplever den fest, som et rockband fra Seattle burde kunne skabe. Hvilket passende afsluttes med sangen “Is There A Ghost”, som igen får flere til at udbryde, “Nåååå. Den har de også lavet!”

For Band Of Horses er den fyldemusik du hører i radioen mellem dine yndlingshits. Det er hyggeligt, men når det er godt, så er det altså også virkelig godt.

Band of Horses, Tinderbox, TB16, Blå Scene
Foto: Lasse Lagoni

Se hele galleriet HER

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Nanna Frank
Nanna Frank
Regelmæssig koncertgænger med hang til musik, der stadig lugter lidt af øvelokale. Svært begejstret for den klassiske rock, den nye elektronik, den drømmende ballade og den velskrevne popsang.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Band of Horses klarede det udemærket, da de stod på Blå Scene på årets Tinderbox, men det var koncertoplevelse, der sprængte normens rammer. Den var fin, men så heller ikke mere.Band of Horses - En rocker i skjul