Marvelous Mosell – Retroformativ rytmegymnastik

Ingen lemmer kunne stå stille på Jelling Musikfestivals mindste scene, hvor Marvelous Mosell spillede lørdag eftermiddag. Energien var god og humøret var lige så højt som buskernes snit.

giphy 2

Med Tue Track bag pulten går retrorapperen Marvelous Mosell på scenen i det lillebitte telt i det yderste hjørne af Festivalpladsen på Jelling Musikfestival. Alligevel er det lykkedes for en stor portion mennesker at komme med til fest. Mange løb tværs over græsplænen og styrtede ind under teltdugen for at sikre sig en god plads til den fest, som Mosell skulle skabe, mens Lars Lilholt underholdte på hovedscenen.

Fra første sekund er alle klar over, hvad de går ind til. Alle beats stinker langt væk af halvfjerdserne og firserne. Teksterne er utrolig fantastisk storytelling, hvor banale oplevelser fra hverdagen bliver rappet om til store eventyr om både nutid og datid. Det her er retrofest. Og det holder, uanset hvor meget man normalt kan afsky de gamle tider og musikken derfra, så er det svært at blive negativ, når først discoen spiller.

giphy

Retro-temaet er komplet med publikums dedikation. Der er bukser, som sidder helt oppe om livet på de unge piger, mens andre har klaphatte på. Samtidig handler sangene om Teenage Mutant Ninja Turtles og tiden i 80’erne, hvor alle var på crack, samtidig med, der bliver danset, som var det den sidste dans nogensinde.

Mosell og Track er et formiddabelt makkerpar, som kan sætte gang i alles fødder. Det bliver sat fast én gang for alle under sidste nummer og det største hit, “Den Bedste Danser”. Alle under teltdugen jublede, klappede, sang med og dansede rundt med store smil på læben. Det er en god oplevelse proppet med god energi og fede moves. Hvis det ikke skal resultere i fuldt hus, hvornår skal det så?

Marvelous Mosell, Jelling Musikfestival, Ny scene,
Foto Helle Arensbak

Se alle Helles billeder HER.

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Emmy Musse Mortensen
Emmy Musse Mortensen
Anmelder med hang til tunge beats og intens stemning under liveperformances. Har garanteret dårligere smag end dig.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Ét ord: Marvelous.Marvelous Mosell - Retroformativ rytmegymnastik