Kejser A – En hellig gral i dansk rap

‘Færdig’ er navnet på Kejserens endelig færdige soloudgivelse. I første omgang blev værket trykt i et begrænset antal eksemplarer på vinyl, og det var tydeligt at mærke at Kejserens “nye klæder” var ventede og eftertragtede. 

Man kan godt sige, at Kejser A efterhånden er en af de mere vigtige brikker i det danske musikspil. Med et utal af ikke-udgivne internet hits, et par vundne MC’s fight night finaler og flere forsøg på spændende musikprojekter i rygsækken, kan man uden tvivl sige, at dette er det største masterpiece vi nogensinde har set fra den unge skanderborgenser.

Pladen består af fem numre som er indspillet helt tilbage i år 2011 og 2012.

Kejseren åbner ballet med tracket “Wiggadosk” og hævder også selv midt i teksten, at han har brugt syv år på at lave pladen færdig.

Man kan diskutere om hvorvidt man kan kalde det dovenskab eller perfektionisme, men hvis man kender bare lidt til standarden og stilen Kejseren tidligere har bragt, kan lytteren nemt bevidne, at der på ingen måde er tale om at gå på kompromis når det gælder om alt fra velproducerede beats til åbenlyst gennemtænkte punches krydret med et yderst tight flow. Endvidere beviser han på samme tid også, at han kan meget mere end kælderproduktioner og freestyle i en boksering.

Kejseren har altid været god til at udtrykke sig om følelser, psyke og bitter tilværelse, og jeg synes også at det afspejles i en stor del af pladen. Derudover har den en dyster, paranoid og selvironisk undertone, og den kan nemt mistænkes for at sammenlignes med kunstnerens egen turbulente eksistens.

På tracket “Det´for sygt” bliver man præsenteret for Kejserens skizofrene modspiller som i slutningen af tracket også formår at tvinge Kejseren i knæ og indrømme for lytterne, at han godt ved at han har hvilet på laurbærene, og med linjer som:

“Du lever som en bums Andreas
En hjælpeløs knægt uden selvrespekt
Der alt for sjældent svinger pen og blæk
Og der er en masse gode kort i dit deck
Du har fået et talent skænket, men har pisset det væk”

kan man nemt konkludere at han formår at undskylde for sit fravær og konkret hanker op i sig selv.

Lige som man netop tror at pladen har peaket, så får man sig en positiv overraskelse. Som en anden tryllekunstner trækker kejseren kaninen op af hatten i form af pladens sidste og mest opsigtsvækkende track “Lukas”.

På nummeret leverer Kejser A en vanvittig spændende historie om en skrøbelig indadvendt dreng og hans flugt fra virkeligheden.

Tracket varer 12 minutter og 24 sekunder, og under hele showet understreges det virkelig at Kejser A er en utrolig kreativ og yderst professionel historiefortæller. Det gennemgår hele følelsesregistret hos lytteren og giver mig mest af alt lyst til bare at høre det igen og igen på repeat.

På dette track kan man mærke en utrolig stor og fattet kunstner tage fat på et yderst sensitivt emne omkring svigt, misforståelser og sociale problemer.

Hvis jeg skal beskrive det simpelt, så er dette måske Kejser A’s hidtil største livsværk, om ikke andet så vil jeg godt turde påstå, at dette uden tvivl er en hellig gral i dansk raps historie.

Et mesterværk der fortjener stor respekt og klapsalver

Kejser A

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Hvis jeg skal beskrive det simpelt, så er dette måske Kejser A’s hidtil største livsværk, om ikke andet så vil jeg godt turde påstå, at dette uden tvivl er en hellig gral i dansk raps historie. Et mesterværk der fortjener stor respekt og klapsalverKejser A - En hellig gral i dansk rap