Efter Kim Larsen-kaos: Her er forklaringen

To mennesker besvimede som konsekvens af pres i et lille område under Kim Larsen koncert torsdag aften ved Rytmescenen. Det fortæller Smukfest sikkerhedsansvarlige i et pressemøde fredag eftermiddag.

Da Smukfest torsdag aften kort efter starten på aftenens koncert med Kim Larsen & Kjukken måtte trække stikket for at få styr på de store menneskemængder, var det en nødvendighed, fordi publikummerne ikke fik spredt sig nok ud på området ved scenen.

“Da vi afbryder koncerten, så har vi mulighed for at se på overvågningsbillederne, hvor mange af dem, som stod forrest til koncerten, som bliver overraskede over, at vi er nødt til at lave det her stop,” siger Kasper Sønderdahl, sikkerhedsansvarlig for festivalen. Samtidig fortæller han, at der var rigeligt med plads andre steder på området.

Efter situationen har flere gæster kommenteret festivalens håndtering af menneskemylderet på bl.a. Facebook, hvor flere mener, at der blev handlet for sent. Men Kasper Sønderdahl fortæller, at man fulgte flowet tæt.

“I løbet af cirka 5-7-8 minutter er der så voldsom tilstrømning ned mod pladsen foran Rytmescenen, at vi får meldinger fra vores hovedstation om, at vi har behov for at begrænse tilstrømningen,” siger han.

Det løste ikke umiddelbart problemet for cirka 200 gæster, som stod meget tæt bagerst i området, hvilket fik Smukfest til at åbne nødudgangene under det kontrollerede musikstop, efter meldinger fra samaritterne lød på, at to personer var besvimet som følge af presset. Et kontrolleret musikstop betyder, at man venter til kunstneren færdiggør nummeret, før man afbryder koncerten.

Festivalen vil nu arbejde for at få folk mere spredt ud over området omkring scenerne, hvilket allerede vil blive forsøgt fra fredag af, hvor blandt andet Gnags skal spille op på Rytmescenen, mens Folkeklubben rocker Bøgescenerne.

Smukfest tilbyder i samme omgang mulighed for forskrækkede Smuklinger at blive tilset af en krisepsykolog, hvis man var midt i virvaret under koncerten.

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Emmy Musse Mortensen
Emmy Musse Mortensen
Anmelder med hang til tunge beats og intens stemning under liveperformances. Har garanteret dårligere smag end dig.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her