Die Antwoord – Smæk på knæklysene til lidt for ivrig konceptkoncert

Afrikansk raver-rap var ikke så originalt længere.

Første gang jeg så de to mildest talt mærkeligt udseendet rappere Ninja og Yolandi Visser, der er en del af elektro/rap bandet Die Antwoord, var i musikvideoen til hittet Enter The Ninja fra 2010. Jeg var dybt betaget af lillepigen Ninja med det lange, lyse hår og de ekstremt store sorte øjne, der rappede og sang sammen med sin homie Yolandi – en ranglet, hvid fyr, der ærlig talt minder om en indavlet freak. Det gør alle i det syrede raver-univers. Og det var superfedt dengang de ikke var så kendte, i forhold til nu, hvor de er blevet til en folkefest på Orange Scene torsdag nat.

Kedeligt koncept

Der var smæk på knæklysene i både rød, grøn og gul overalt foran Orange Scene. Ingen tvivl om, at der var lagt op til partytime og rave af den mest outrerede slags. Måske på grænsen til det barnlige. Jeg har alligevel været til en del raves i mit liv, og det er essentielt, at man giver slip på sine hæmninger, for at opleve et fedt rave.

Problemet her var bare, at den efterhånden velkendte gruppe fra Cape Town, var blevet et stort koncept af bar røv og mærkelig opførsel. Den bare numse blev flashet adskillige gange under koncerten og vi skider højt og flot på det hele-stilen blev bare lige lidt for konformt. Mærkeligt nok. Det er ikke nødvendigvis den fedeste måde at vise, at man er lige glad med alle. Her virkede det, for det meste, lidt prol og useriøst.

’What’s up, Roskilde’

Nå man så stod og øvede sine techno-moves og prøvede at gå amok til festen var det en anelse irriterende i længden, at samtlige tilstedeværende på scenen med mikrofoner blev ved og ved med at råbe what’s uuuuup Roskilde, især fordi d’et i Roskilde blev udtalt. Det mindede mig konstant om, hvor jeg var og ordene blev så dumme at høre på til sidst. Det blev lige lidt for ivrigt. Man kan ikke bare bede folk om at have en vild fest.

Se hele Lasse Lagonis galleri fra koncerten HER

Die Antwoord, Roskilde Festival 2015, RF15, Orange Scene
Foto: Lasse Lagoni

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Når kritikken her er haglet ned over Die Antwoord som knæklys, der kastes over publikum og ender på jorden, vil jeg mene, at det er på sin plads at sige at Die Antwoord lagde pænt meget energi i festen. Det var langt fra den bedste fest jeg har været til foran Orange Scene, men de gav den alt hvad de kunne. Festen maxede og de gav den hele armen indtil, der kun var røv tilbage at give. Derfor vil jeg give dem 2 stjerner for koncerten på årets Roskilde Festival. For man skal som bekendt ikke være den allersidste, der går fra festen og det glemte Die Antwoord lidt.Die Antwoord - Smæk på knæklysene til lidt for ivrig konceptkoncert