Pede B: Roskilde er en uges frikvarter fra hverdagen

Kort efter den fem-stjernede optræden på Arena mødte vi en meget glad Pede B, som fejrede den veloverståede koncert med det store crew bag showet. Vi tog en snak med ham om hans 13 år som gæst på Roskilde Festival.

“Det er mit første år siden jeg var 17, hvor jeg ikke har boet i lejr,” siger den 31-årige rapper, der har haft andre shows i landet i denne uge, hvor han normalt plejer at ligge i telt ved Dyrskuepladsen.

“Jeg har haft skidemange Roskilde-abstinenser, når jeg ser folks opdateringer med ‘nu laver vi vodka-marathon’ og lignende.”

Men hvor meget betyder det så for en fast festivalgænger gennem næsten halvdelen af sit liv?

“Jeg havde aldrig tænkt over, hvor meget det egentlig betød, indtil en ven fortalte, at han godt kunne relatere til det. Det her er jo en uges frikvarter fra virkeligheden. Og det er dét, jeg synes, der er så smukt ved det. Det er smuk måde at komme hinanden ved på, på en anderledes måde.”

Der er selvfølgelig blevet set en del koncerter gennem tiden, men Pede B var fluks klar med sit bedste koncertminde fra de mange uger, det er blevet til på Roskilde gennem tiden:

“The Prodigy i 2010 var noget af det vildeste, jeg har oplevet. Det gik lige pludselig op for mig, hvor meget Prodigy, jeg havde hørt alle folkeskoleårene. Jeg var jo sådan hip-hop, men jeg voksede op med rigtig mange techno-hoveder, og de hørte meget af den slags.”

Det krævede en smule overtalelse for ‘Danser Ikk’-kunstneren at lokke nogle lejr-venner væk fra en koncert med Robyn, men det lykkedes heldigvis. Samtidig har han også været glad for de tre koncerter med The Streets, han har set.

“Jeg har oplevet nogle groteske ting og haft det så grineren! For eksempel at lave piger til koncerter, man slet ikke gider se. Så går man op og ser Red Hot Chili Peppers, og man er bare sådan ‘årh, jeg hader Red Hot Chili Peppers’, og så tog man derfra med en scoring som 19-årig,” siger han.

Dagene med at hive tilfældige tøser med hjem i teltet er til gengæld slut for nu. Sidste år havde Pede B sin højgravide kæreste med, som også er fast festivalgænger. Og nu har de sønnen Karl sammen, som også var med og se farmand spille tidligere på dagen med store høreværn på og et lillebitte Roskilde-armbånd om hånden.

Men hvad så med fremtidige Roskilde-år for den lille familie?

“Det er svært at sige,” konstaterer Pede B til slut.

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Emmy Musse Mortensen
Emmy Musse Mortensen
Anmelder med hang til tunge beats og intens stemning under liveperformances. Har garanteret dårligere smag end dig.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her