Pede B & DJ Noize – Kæmpe opsætning gav koloenorm oplevelse

Et vanvittigt stort show blev til et vanvittigt fedt show, da Pede B sammen med DJ Noize og et helt hold af hjælpende hænder åbnede fredagen på Arena.

Det var den tredje optræden på Roskilde for den 31-årige rapper, fortalte han på scenen, ligesom det var første gang i 14 år, manden ikke havde deltaget i hele ugen på Roskilde.

Det tætte bånd mellem Peter Bigaard og Dyrskuepladsen kunne ses på det show, han har brugt utallige måneder på at sætte op. Efter at have talt til én DJ Noize, et seksmandsband, to korsangere, en hypeman, fire strygere, to bartendere og én Pede B som base på scenen, mistede jeg simpelthen tråden og fandt aldrig ud af, hvor mange der egentlig var forbi i alt.

Det væltede ind og ud med gæsteoptrædener med alt fra børnekor og gamle venner til prominente navne som Per Vers, Ankerstjerne, Alberte Winding og L.O.C.

Koncerten startede med et par af numrene fra det seneste album, ‘Byggesten’, som vi her på Poplish gav fem stjerner, blandt andet ‘Tilbage til start’ og nummeret ‘Hey Pede’, hvor der var besøg af fem børn, som sang omkvædet med stor hjælp fra de mange hip-hop-elskere under Arenas blå teltdug. Samtidig blev der også plads til et enkelt freestyle-vers fra den tidligere MC’s Fight Night-vinder om de ting, festivalgæsterne havde i lommen og holdt oppe.

Herefter gik hitparaden igang, først med ‘Indledningen’ fra albummet ‘Over Askeskyen’ fra 2012, hvor Pede kunne vise, hvor sexet det kan være at rappe, mens man ser vred ud. Det tunge beat og de skarpe rim blev modtaget godt af de overvejende unge mænd, som stod forrest og mimede med på teksterne.

Fra det store bagkatalog fandt Pede B, Noize og band også sange fra flere af de mange EP’er, der er blevet udgivet gennem tiden. Her kan nævnes visit fra resten af Koldfront og nummeret ‘Væk Herfra’ fra ‘Vi Hjerte Alberte’, selvfølgelig med Alberte Winding på scenen til at synge omkvædet.

Gennem hele koncerten var niveauet højt, og der var plads til sjov og ballade undervejs, eksempelvis gode fif til at få noget under sit Roskilde-visit, kvitteret med ‘Hun Vil Ha’ og ‘Danser Ikk’, som sjovt nok satte gang i fødderne hos publikummerne.

Ved afslutningen til nummeret ‘Isbjørn’ kom alle de deltagende på scenen. Og på smukkeste vis stod alle – også band og Noize – og klappede af Pede, mens han gav det sidste vers. Fantastisk, fantastisk, fantastisk. Hatten af og en stor fem-tal herfra.

Se de vilde billeder HER.

Pede B, Roskilde Festival 2015, RF15, Arena
Foto: Lasse Lagoni

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Emmy Musse Mortensen
Emmy Musse Mortensen
Anmelder med hang til tunge beats og intens stemning under liveperformances. Har garanteret dårligere smag end dig.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Det intense træning frem mod Roskilde-gigget gav pote. Alle på scenen var skarpe og klar til at levere en toppræstation, hvilket de i høj grad gjorde. Der var tale om en koncertperle af rang for det hip-hop-hungrende folk.Pede B & DJ Noize - Kæmpe opsætning gav koloenorm oplevelse