Hammerfall – Svensk Sing Along-metal

Power Metal-rødderne fra Hammerfall ramte Copenhells største scene i går, og det gik ikke stille for sig. Her er en lille indrømmelse dog nødvendig, førend jeg fortsætter: Jeg er fuldstændig forgabt i denne form for metal, og der er ikke noget som sange fra Sværd og Troldoms-universet med ædle krigere, smukke unge møer og onde drager til at bringe et smil på mine læber.

De svenske krigere slog direkte gennem lydmuren med en veloplagt forsanger i Joacim Cans og et fremragende publikum, hvor langt over halvdelen af de fremmødte aldrig havde set Hammerfall før. Det forhindrede dog ikke publikum i at skråle med på langt de fleste af numrene, og særligt “Hearts on Fire” og “Last Man Standing”, som blev spillet i slutningen af koncerten, fik de ellers godt brugte stemmer på festivalgængerne helt op at ringe.

Min største anke ved koncerten blev leveret under en samtale om, hvordan koncerten kunne have været bedre, og straks udbrød min kammerat, “der var for lidt ild!”. Jeg må desværre give ham ret i, at der manglede ild i sceneshowet, men det er jo ikke direkte indvirkende på musikken, så derfor er det nok nærmere det billede, vi havde af Hammerfall, inden og under koncerten, som kunne have båret en kæmpe flammekaster eller lignende.

Hammerfalls tilstedeværelse på scenen var fremragende, uden at være helt ekstatisk, og det var en rendyrket fornøjelse at blive suget ind i en verden af drager og dæmoner, hvor de gode er dem med langt hår og elguitarer formet som hammere eller andre våben, og jeg kan uden forbehold anbefale et godt skud power metal, hvis man skulle føle sig lidt mut i det kommende sommervejr.

Se Sebastian Dammarks fede billeder fra Copenhell 2015 HER

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Jonas Uri
Jonas Uri
Amatørmusiker og begejstret musiklytter gennem mere end 15 år. Hvis det har en rytme er jeg glad, hvis den er synkoperet, er jeg gladere. Spiller selv pop til rock. Hører rock til meget mørk metal. \m/

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Rendyrket underholdning og gode, lettilgængelige sange gør Hammerfall til en stor succes.Hammerfall - Svensk Sing Along-metal