Gojira – Kom op til overfladen, før du drukner!

De franske metalstjerner fra Gojira var en af lørdagens absolutte højdepunkter på Copenhell, med deres meget særegne lyd, som er ganske vanskelig at beskrive nøjagtigt. Trommernes massive overfald på ens sanser, variationen i guitarlyden og den evigt pumpende bas gjorde Gojira til en helkropsoplevelse med en højt sat barre for de efterfølgende optrædender på en dag, hvor den danske metalfest skulle afsluttes med et brag.

Og det brag blev leveret på overbevisende manér, hvor solen som gemte sig bag bakken og mørkets snarlige frembrud kunne nærmest fornemmes, at være blevet fremmanet af de teknisk dygtige mørkemænd og deres fortryllende blanding af trash og dødsmetal.

Koncertens afslutning kan sammenlignes med at komme op til overfladen efter et langvarigt fridyk, hvor man knap havde bemærket at man var under vandet til at starte med. En renselse er en glimrende sammeligning og denne fornyelse er lige så ren, som musikken er tung og voldsom. Overraskende nok, så er der er en simpel poesi at finde i Gojiras brutale stil, og udtrykket man er efterladt med er meget efemerisk og næsten uhåndgribeligt. De franske metalrødder har formået at lave et projekt som er både flyvende og rock solid, en nærmest umulig balancegang, og der er fornyelse i deres lyd, som blev tydeligt markeret på “L’enfant Sauvage”, titelnummeret fra deres seneste plade, som var en utrolig rejse gennem Gojiras og sangskriver Joseph Duplantiers indre univers.

Sidste gang Gojira besøgte Danmark var det i selskab med Mastodon, Slayer, Metallica og Ghost, hvor sidstnævnte også var at finde på listen over gæstende bands til Copenhell i år. Denne gang, tronede Gojira over den hårde metal, og det er svært at finde på et band, som er mere seværdigt, hvis man er begejstret for teknisk, velspillet og nådesløs metal.

Se Sebastian Dammarks fede billeder fra Copenhell 2015 HER

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Jonas Uri
Jonas Uri
Amatørmusiker og begejstret musiklytter gennem mere end 15 år. Hvis det har en rytme er jeg glad, hvis den er synkoperet, er jeg gladere. Spiller selv pop til rock. Hører rock til meget mørk metal. \m/

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Ond og tung metal med en utrolig flair for melodi og disharmoni i et og samme væk.Gojira - Kom op til overfladen, før du drukner!