Suspekt – Anarki og frivillig voldtægt

Det var på forhånd forventet, at en aften med Suspekt på hjemmebane i Albertslund ville blive en intens fornøjelse.

Men mængden af champagnebad, slåskampe og stangvisne Vestegnsdamer gjorde aftenens optræden på Forbrændingen til en uforglemmelig en af slagsen.

Mens den lille sal blev fyldt med typer fra Lunden og de nærmeste nabokommuner, spillede DJ ER DU DUM ELLER HVAD op på en skøn blanding af hip hop-evergreens fra 00’erne og de nye, virale hits. Derfor var der en god blanding af utålmodighed, promille og god stemning, da Suspekt gik på lidt over 2200.

Det er kliché at kalde hiphoppens liderlige drenge på scenen for veloplagte, men lige præcis det ord er det helt rigtige at bruge.

I en god blanding af nyklassikere fra seneste album ‘V’ og de største hits fra 1997 og frem, fik Suspekt nærmest for nemt Forbrændingen til at koge – hvilket også kunne ses på de storsvedende mænd på scenen.

Til højre på scenen var bandets bartender, som under hele Suspekts forårstour har mixet drinks på scenen, yderst veloplagt på denne aften, som han også selv kaldte for en speciel koncert i hans gamle hood. Og så var han aftenens plukker til publikummerne.

Suspekt, Forbrændingen
Foto: Robert Hendel

En ung dame blev hevet op til et par shots og en drink med Bai-D, der med sin glinsende overlæbe og et liderligt blik gav hende en intim version af “Bollede Hende I Går”. Og da Orgi-E tog Dannebrog om skuldrene for at rappe “Danmark” i kor med publikum, kom aftenens yngste op på scenen. En ung knægt, der kom som en af de første og fræsede rundt i spænding, fik lov til at komme i baren og få cola og synge “Jeg ta’r mit flag igen”.

Alt imens det her foregik blev der danset, hoppet, klatret på rækværk, spillet på gamle racerspillemaskiner og kastet med vodka. Et par unge mænd og en aggressiv kvinde blev ført væk med magt af flere Securityfolk, mens andre skubbede og spillede op på gulvet.

Generelt var stemningen utrolig anarkistisk denne aften i Lunden, hvilket passer perfekt til det proletar-univers, som Suspekt i snart 20 år har lukket os ind i med deres tunge og dystre beats sammen med de dybe, velovervejede tekster, som stort set hele Vestegnen kan synge med på i søvne.

Suspekt er blevet et vartegn ikke kun for Albertslund, men hele den mentalitet, man har ude på den københavnske vestegn. Og alle de stereotyper, som man overhovedet kunne forestille sig, var inde for at se de lokale helte.

Selvom aftenen blev et tumultkaos af flaskekast og slåskampe under perioder af koncerten, så gik publikummerne ud mod fredag nat, svedende og med et smil på læben. Som Bai-D, Orgi-E, Rune Rask, #VodkaLars og bartenderen gjorde efter de brændte Albertslund ned og byggede det op igen.

 

Se hele Robert Hendels galleri fra koncerten HER

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Emmy Musse Mortensen
Emmy Musse Mortensen
Anmelder med hang til tunge beats og intens stemning under liveperformances. Har garanteret dårligere smag end dig.

1 KOMMENTAR

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Suspekt leverede i samarbejde med publikum noget, som man aldrig ville kunne se i VEGA. Orgi-E og Bai-D var sammen med resten af bandet så tændte på den oplevelse, det var at være på Forbrændingen, at de flere gange var ved at falde ud over scenekanten. Sådan en koncertoplevelse får man kun én gang.Suspekt - Anarki og frivillig voldtægt